mandag 26. april 2010

Grand Prix, glam, glitter og homser


Homsene stiller på første benk når den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen avvikles på Fornebu. –Det beste homoparty i Europa, sier professor og tidligere Grand Prix-deltaker Dag Øistein Endsjø. Intervju i Aftenposten 25. april 2010.

Bildet fra da jeg var med SubDiva og fremførte Ui-ui-uimotståelig i Melodi Grand Prix i 1994. Skal se om jeg får et med litt bedre kvalitet.

3 kommentarer:

 1. Sorry, men makan til hjernedødt dusteriskriveri. Vet ikke hvem som er den dumme her, du eller journalisten? Muligens begge. Det finnes da vitterlig massevis av heterofile mannlige GP-fans også. Og kvinnene da? Nå må visse homser slutte å late som de "eier" GP, ingen gjør det! Har intet i mot homofile - men skal ha meg frabedt slik ekskluderende, stigmatiserende vissvass! Dette er fullstendig lavmål, kunnskapsløst, fordomsbringende og navlebeskuende!

  SvarSlett
 2. dette er altså intet angrep verken på DEG eller homofile - tvert om, men på artikkelen alene. Så er det sagt :)

  SvarSlett
 3. Synes jeg bør underbygge det jeg skrev en msule. Sorry, men svært mange - ikke bare jeg, har reagert på det mildt sagt labre nivået i denne artikkelen. Derfor vil jeg i underbyggingen rett og slett sitere meg selv - fra et innlegg jeg hadde på trykk i Aftenposten om akkurat denne saken.

  Vel, for ordens skyld - et par presiseringer er muligens på sin på plass innledningsvis: Jeg har absolutt intet i mot homofile eller "homofil kultur" (hva nå enn det måtte være) i utgangspunktet. Tvert om, jeg har mange homofile venner, og trives med dem og deres legning er meg uvesentlig. Således et dette ikke en e-post "mot" homofil som sådann - men som har som det klare budskapet at ingen "eier" GP. Det finnes faktisk MANGE heterofile menn som elsker det også! En viss overvekt er homofile blant mannlige fans, men langt fra alle. Og jentene da? Jeg kjenner da også svært mange kvinner som elsker GP, og ytterst få av dem er lesbiske. Vi heterofile GP-fans ønsker ikke å bli dratt over den samme "homofile kam". Bare her i Oslo vet jeg om minst 10 heterofile menn som elsker GP. Musikksmak har ikke noe med legning å gjøre. Det finnes garantert mange homofile som liker ultramacho bluesrock med hår på brystet. Og alle som elsket synthpop tidlig på 80-tallet gikk neppe i lange sorte frakker heller... Eller - for å snu på det, det er sikkert ikke alle homofile som ønsker å bli "linket" til GP heller.


  Utgangspunktet er dine artikler om GP som stod på trykk i Aftenposten Søndag. Nå skal ikke jeg utdele røde kort uten videre. Det kan like godt her være snakk om overivrige homofile GP-fans som ønsker å "selge" på seg GP, og gjøre det til "sitt", som om det var noe "de" først og fremst hadde retten til å elske. For de finnes, men det er liten grunn til å ta deres "prosjekt" på særlig alvor. Eller det kan være nok et avsnitt i den sørgelig lange fortellingen om journalistenes stadige hang til å stemple GP-fans som homofile. Svært mange er lei av det. Og tro meg, også mange homofile GP-fans er lei det. Vi ønsker, uansett legning, at konkurransen skal nå ut til alle, bli respektert og populær. Det skal ikke være en sær "rosa nisje". Og hvordan kunne en konkurranse da overleve som GP har gjort, elsket og hatet og omtalt internasjonalt siden 1956? Artikler som denne fremstiller dog GP-fans som en "sær" gjeng minioriteter, som alle lever inne i sin egen rosa boble. Slik er vi ikke. Sansynligvis er GP-fans er like uensartet gruppe som Beatlesfans eller Arsenalfans. Heterofile fans kan fort føle seg "stemplet", på et tåpelig grunnlag av journalister som elsker tendensiøs svart / hvitt tankegang.


  Hilser også fra min kjæreste Siri, og mine venner Arne, Stig og Ulrik. (Skriver på vegne av flere, som det jo er populært å si)

  SvarSlett